Stiri
Caută avocat
Caută avocat după nume
Afişare avocaţi după localitate
 

Lumea justitiei
Lumea justiţiei
Anunturi articole » Decanul Baroului Alba, Mihai Baco, a fost ales vicepreşedinte al Uniunii Avocaţilor Europeni

Decanul Baroului Alba, Mihai Baco, a fost ales vicepreşedinte al Uniunii Avocaţilor Europeni

 

     Decanul Baroului Alba, av. dr. Mihai Baco, va reprezenta Uniunea Avocaţilor Europeni, în calitate de vicepreşedinte. Acesta a fost ales în funcţie, luni, cu unanimitate de voturi, în cadrul Adunării Generale a Uniunii Avocaţilor Europeni de la Luxembourg.

     ”Este o mare onoare pentru mine că am fost ales în funcţia de vicepreşedinte al UAE. Nu este doar un succes personal, ci cred că este un succes al avocaturii româneşti.  Alegerea mea ca vicepreşedinte reprezintă o recunoaştere a contribuţiei pe care avocatura românească o aduce la apărarea valorilor europene, a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti”, ne-a declarat Mihai Baco.

     Reamintim că av.dr. Mihai Baco a participat, în perioada 20-22 noiembrie 2016, la Adunarea Generală a Uniunii Avocaţilor Europeni, ce a avut loc la Curtea Europeană de Justiţie de la Luxembourg.

 

     Decanul Baroului Alba, Mihai Baco, a fost ales vicepreşedinte al Uniunii Avocaţilor Europeni

 

 

     Decanul Baroului Alba, av. dr. Mihai Baco, va reprezenta Uniunea Avocaţilor Europeni, în calitate de vicepreşedinte. Acesta a fost ales în funcţie, luni, cu unanimitate de voturi, în cadrul Adunării Generale a Uniunii Avocaţilor Europeni de la Luxembourg.

 

     ”Este o mare onoare pentru mine că astăzi am fost ales în funcţia de vicepreşedinte al UAE. Nu este doar un succes personal, ci cred că este un succes al avocaturii româneşti.  Alegerea mea ca vicepreşedinte reprezintă o recunoaştere a contribuţiei pe care avocatura românească o aduce la apărarea valorilor europene, a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti”, ne-a declarat Mihai Baco.

 

     Potrivit programului,  decanul Baroului Alba a luat parte la mai multe conferinţe şi dezbateri, la care au participat preşedintele şi vicepreşedintele Curţii Europene de Justiţie, preşedintele şi vicepreşedintele Tribunalului General European, respectiv avocaţi şi magistraţi ale acestor foruri.

 

     Mihai Baco a declarat pentru ziarulunirea.ro că prima întâlnire cu înalţii justiţiari a avut loc luni, între orele 14.00 – 18.00.

     ”Mihai Baco a participat la întâlnirea cu K. Lenaerts – preşedintele Curţii Europene de Justiţie,  A. Tizzano – vicepreşedinte al CJUE, J.L. da Cruz Vilaca – preşedinte Camera CJUE, M. Wathelet – prim avocat general al CJUE, M. Jaeger – preşedintele Tribunalului General European, M. van der Wounde – vicepreşedinte al Tribunalului General European”, a spus Baco.

     În cadrul Adunării Generale a Uniunii Avocaţilor Europeni de la Luxembourg au fost abordate mai multe teme: sistemul judiciar al Uniunii Europene, în lumina reformei sau cooperarea dintre Curtea de Justiţie şi instanţele naţionale.

 

     Av. dr. Mihai Baco a fost ales decan al Baroului Alba la începutul anului 2016. Membru al Baroului Alba din 1995, acesta se află la primul mandat.

 

     Reamintim că avocatul Mihai Baco a organizat la Alba Iulia, în perioada 24-26 iunie 2016, a XXX-a ediţie a Congresului General al Uniunii Avocaţilor Europeni. La manifestare au participat personalităţi de prestigiu ale sistemului european, între care preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii,  jud. Mircea Aron, procurorul general al României, Augustin Lazăr sau preşedintele UNBR, Gheorghe Florea.

 

articol preluat din ziarul Unirea

 

Serviciul de asistenţă judiciară de la nivelul Baroului Alba
Hotărâri
Serviciul de asistenţă judiciară Alba Iulia
Serviciul de asistenţă judiciară Aiud
Serviciul de asistenţă judiciară Blaj
Serviciul de asistenţă judiciară Câmpeni
Serviciul de asistenţă judiciară Sebeş
Baroul Alba, adresa str. Teilor, nr. 15,
Alba Iulia, Judetul Alba, cod fiscal 4331589
E-mail: office@barou-alba.ro