Stiri
Caută avocat
Caută avocat după nume
Afişare avocaţi după localitate
 

Lumea justitiei
Lumea justiţiei
Stiri
Arhiva anunturi
Baroul Alba împreună cu Curtea de Apel Alba Iulia, Baroul Hunedoara
A N U N Ț !

Baroul Alba împreună cu Curtea de Apel Alba Iulia, Baroul Hunedoara, în parteneriat cu U.N.B.R., U.A.E. și Universitatea ”1 Decembrie 1918 Alba Iulia”, organizează în cadrul activității de pregătire profesională continuă a avocaților, în data de 19 Octombrie 2019, ora 09:00, la Sala ”Superb” a „Complexului Mercur” din Alba Iulia, str. Vasile Alecsandri nr. 68, conferința:„Viitorul sistemului judiciar al Uniunii Europene”cu următoarea tematică:

1.”Procedura întrebărilor preliminare și dialogul între judecători, avocați generali, aspecte teoretice și practice”

· Prof. dr. Melchior Wathelet - Primul avocat general la CJUE

2.” Curtea de Justiție în fața provocărilor actuale ale Uniunii Europene”

· Prof. dr. José Luís DA CRUZ VILAÇA – Președintele Camerei a V-a a CJUE, Președinte F.I.D.E.

3.” Implicațiile jurisprudenței CJUE asupra practicii naționale în privința contestațiilor la executare referitoare la contractele încheiate cu consumatorii”

· Prof. Dr. Traian Briciu – Președintele UNBR

4.”Rolul Tribunalului Uniunii Europene în aplicarea dreptului UE”

· Prof. Dr. Ezio Perillo – Judecător la Tribunalul General European

5 .”Reprezentantul guvernamental – rol și atribuții”

· Dr. Răzvan-Horațiu Radu – Procuror General adj. la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Președintele Societății Române de Drept European.De la ora 19:30 vă invităm să participați la Cina festivă, care se va ține la Taverna Transilvania, Strada Aleea Vilelor Nr. 4, Alba Iulia, 510001.

Având în vedere că acest eveniment se bucură de o atenție deosebită, iar numărul solicitărilor de participare din partea avocaților din alte barouri este mare, vă solicităm ca până cel târziu în data de 04.10.2019 să achitați taxa de participare la conferință de 225 lei, iar pentru participarea la cina festivă suma de 150 lei/persoană.

Pentru participarea la conferință se acordă 20 puncte de pregătire profesională.
Publicat: 2019-09-23
A IX-a editii a Conferintei internationale „PERSPECTIVE ALE DREPTULUI AFACERILOR ÎN MILENIUL AL TREILEA”
A IX-a editii a Conferintei internationale „PERSPECTIVE ALE DREPTULUI AFACERILOR ÎN MILENIUL AL TREILEA” (www.businesslawconference.ro) organizata in data de 8 noiembrie 2019 de Departamentul de Drept din Academia de Studii Economice din Bucuresti impreuna cu Societatea de Stiinte Juridice si Administrative. De asemenea va rog sa imi spuneti daca pe prima pagina a site-ului Baroului poate fi postat un banner de prezentare a conferintei.

Conferinţa este o platformă de dezbateri juridice care examinează dezvoltările recente şi perspectivele de evoluţie ale mediului internațional de afaceri în cadrul a trei secţiuni:

I. Drept public.

II. Drept privat.

III. Dreptul Uniunii Europene. Drept internațional.

In cadrul conferintei sunt dezbatute probleme de interes pentru avocati. Mai multe detalii despre conferinta se pot gasi pe site-ul acesteia: www.businesslawconference.ro precum si in Invitatia de participare atasata la prezentul email.

La Conferință se pot înscrie atât persoane care doresc să susțină o lucrare științifică, cât și persoane care doresc doar să audieze dezbaterile.
Publicat: 2019-09-09
În atenţia Baroului Alba
APADOR-CH în parteneriat cu Fair Trials desfășoară în prezent un proiect intitulat „Asistență juridică eficientă în procedurile privind arestarea preventivă”. Proiectul urmărește să crească eficiența asistenței juridice pe care suspecții sau inculpații o primesc în timpul cercetării penale, inclusiv prin cursuri de formare pentru avocații care oferă asistență juridică în cadrul procedurilor penale. În cadrul acestui proiect, a fost alcătuit un manual pe care dorim să îl punem la dispoziția avocaților care își desfășoară activitatea de asistență juridică în materie penală.

Vă solicităm sprjinul pentru publicarea pe site-ul dvs a invitaţiei ataşată prezentului email.

Vă multumim pentru colaborare,

Cu deosebită consideraţie,

av. Nicoleta Popescu (Baroul Bucureşti)

Expert APADOR-CH
Publicat: 2019-09-04
Serviciul de asistenţă judiciară de la nivelul Baroului Alba
Hotărâri
Serviciul de asistenţă judiciară Alba Iulia
Serviciul de asistenţă judiciară Aiud
Serviciul de asistenţă judiciară Blaj
Serviciul de asistenţă judiciară Câmpeni
Serviciul de asistenţă judiciară Sebeş
Baroul Alba, adresa str. Teilor, nr. 15,
Alba Iulia, Judetul Alba, cod fiscal 4331589
E-mail: office@barou-alba.ro