Stiri
Caută avocat
Caută avocat după nume
Afişare avocaţi după localitate
 

Lumea justitiei
Lumea justiţiei
.: Baroul Alba :.
Acasa


 

      Baroul Alba si Filiala Alba a Casei de Asigurări a Avocaţilor vă invită să participaţi, în data de 14.12.2018, ora 17.00, la Serbarea Pomului de Crăciun, la Salonul Galben al Hotelului Parc din Alba Iulia, care constă în venirea Moşului şi înmânarea cadourilor, urmată de Seara de colinde, de la ora 19,00, cu participarea grupului vocal al Baroului Alba!

     DECAN                                                                                                        PREŞEDINTE

AV. MIHAI BACO                                                                                    AV. CONSTANTIN COJAN

 


 

      Decanul Baroului Alba, Mihai Baco, reales vicepreşedinte al Uniunii Avocaţilor Europeni. Tot cu ocazia Adunarii Generale ce a avut loc la Lisabona, av.Dana Serghie a fost aleasa membra in Comitetul Executiv al Uniunii Avocatilor Europeni.

     Av. Dr. Mihai Baco este, astfel, la al doilea mandat de vicepreședinte al Uniunii Avocaților Europeni, după ce prima dată a fost ales în 2016.

     Aceasta este, practic, o recunoaștere a meritelor Baroului Alba, fiind pentru prima dată când un membru al acestui for a fost ales și reales în această funcție.

     Uniunea Avocaților Europeni are mai multe roluri importante, între care dezvoltarea relațiilor de colaborare interprofesionale între avocații din Uniunea Europeană. De asemenea, UAE este partener al Consiliului Uniunii Europene, la elaborarea legislației europene.

     Din acest UAE fac parte mai mulți oameni marcanți, între care președintele Curții Europene de Justiție și președintele Tribunalului European.

     Mihai Baco a fost ales decan al Baroului Alba la începutul anului 2016. Acesta este membru în Baroul Alba din anul 1995 și se află la primul mandat de decan.

Stire preluata din ziarul Unirea

 


 

Discursul Decanului Baroului Alba av. Mihai Baco rostit cu ocazia şedinţei festive a Consiliului Superior al Magistraturii la Alba Iulia, în data de 16 noiembrie 2018

 


COMUNICAT DE PRESĂ

 

     Consiliul Baroului Alba a luat act prin intermediul comunicării făcute în spaţiul public de către Consiliul Baroului Dolj de situaţia colegului avocat Adi Remus Ciucă, membru al Baroului Dolj, faţă de care înţelege să transmită următorul comunicat de presă:

      Consiliul Baroului Alba a decis să se solidarizeze cu poziţia Baroului Dolj în ceea ce priveşte situaţia domnului avocat Adi Remus Ciucă din Baroul Dolj. Alături de colegii din Baroul Dolj considerăm că încercarea de a obstrucţiona exercitarea profesiei de avocat prin măsuri preventive disproporţionate şi nefundamentate probatoriu este condamnabilă public, şi solicită ca întregul corp profesional al avocaţilor să ia poziţie împotriva unor astfel de abuzuri.

      Consiliul Baroului Alba îşi reafirmă întreaga susţinere a actului de justiţie realizat în spiritul şi în limitele legii, dar înţelege ca atunci când ia act pe orice cale de existenţa unor abuzuri să le condamne public.

Totodată ne exprimăm speranţa că astfel de derapaje vor fi eliminate din sistemul judiciar.

Consiliul Baroului Alba
prin Decan
Avocat Mihai Baco

 
 

Către, Institutul Naţional de Magistratură
În atenţia D-nei Director, Rotaru-Radu Cristina.


     Cu privire la solicitarea dumneavoastră prin care ne învederaţi faptul că CSM intenţionează schimbarea modalităţii de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii, elaborand în acest sens un proiect de modificare a Regulamentului de admitere, vă aducem la cunoştinţă opinia noastră în cele ce urmează.

 

[ Vizualizare document  ]

 


COMUNICAT DE PRESA

 

     In ziua de 23 Iunie 2018, in cadrul manifestarilor prilejuite de sarbatorirea Centenarului Marii Uniri, Consiliul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania organizeaza Simpozionul "Contributia avocatilor la realizarea Marii Uniri", ocazie cu care se va celebra contributia adusa de avocati ai vremii la evenimentul istoric din anul 1918.

     Tot cu aceasta ocazie va avea loc si lansarea lucrarii monografice "Contributia avocatilor din Transilvania si Banat la realizarea Marii Uniri".

Evenimentul va avea loc la Casa de Cultură a Studentilor din Municipiul Alba Iulia, incepand cu orele 10,00.

     Vor participa la acest eveniment reprezentanti ai institutiilor administrative locale, istorici si peste 300 avocati din toata tara.

     Lucrarile vor fi conduse de catre av. dr. Gheorghe Florea, Presedintele Uniunii Nationale a Barourilor din Romania.

 

DECANUL BAROULUI ALBA

Av. dr. Mihai Baco

 

 
 
 

     Decanul Baroului Alba, av. Mihai Baco va participa, in calitate de invitat, la Reuniunea aniversara a misiunilor diplomatice din Romania, sub titlul "ROMÂNIA 100 - DIPLOMAȚIE ȘI MISIUNE", în perioada 27-28 aprilie 2018 ", organizata de Universitatea „1 Decembrie 1918" din Alba Iulia, in cadrul manifestarilor dedicate sarbatoririi Centenarului Marii Uniri.

 

     Sunt invitați să participe reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, ambasadori plenipotențiari acreditați în România, miniștri, reprezentanți ai instituțiilor Statului. Pe durata a două zile, vor avea loc dezbateri aniversare privitoare la relațiile diplomatice bilaterale ale României de la înfăptuirea Marii Uniri, importanța diplomației în promovarea identității naționale a României în plan internațional, momente importante în relațiile bilaterale ale României în ultimii 100 de ani, parteneriatele strategice, profilul și rolul României în evoluția actuală a relațiilor internaționale, inclusiv în perspectiva preluării Președinției Consiliului UE la data de 1 ianuarie 2019, calitatea educației și a vieții studenților internaționali care studiază la Alba Iulia, perspective de colaborare ș.a.

 

 

 


 

 

Centenarul Marii Uniri, celebrat de avocați din Alba și alte barouri din țară, printr-o acțiune de împădurire. 100 de arbuști, plantați la Hăpria Avocați din Barourile Alba, Brașov și Hunedoara au participat, joi, la o acțiune de împădurire, desfășurată împreună cu Direcția Silvică a Județului Alba, în zona Hăpria.

Manifestarea dedicată Centenarului Marii Uniri a fost organizată la inițiativa UNBR, sub deviza "Avocații în Centenarul Marii Uniri".

Cu această ocazie, au fost plantați ca un simbol dedicat sărbătoririi înfăptuirii Statutului Unitar Român un număr de 100 arbuști de esență nobilă.

”Aceasta acțiune inițiază seria de activități ce vor fi organizate în Alba Iulia cu ocazia aniversării acestui eveniment, și care va continua cu ședinta Consiliului UNBR în perioada 22-23 iunie 2018, la care vor participa decanii barourilor din România precum și membrii Consiliului UNBR”, a transmis Baroul Alba.

 

Material preluat din Ziarul Unirea

 


 

Decanul Baroului Alba,av.MIhai Baco invitat sa participe la Conferinta anuala a Ilustrului Colegiu al avocatilor din  Madrid.

   Inca o recunoastere a aprecierii de care se bucura Baroul Alba pe plan international, vine din partea Ilustrului Colegiu de Avocati din Madrid.

   Astfel,Decanul Ilustrului Colegiu al Avocatilor Madrid,av.Jose Maria Alonso i-a adresat Decanului Baroului Alba,av.Mihai Baco,invitatia de a participa la Conferinta Anuala ce va avea loc la Madrid in perioada 19-21 aprilie 2018.

   De mentionat ca din Ilustrul Colegiu al Avocatilor Madrid,fac parte peste 77.000 de avocati

 

 

Querido/a  compañero/a,  

Dear Colleague,

Cher Confrère, Chère Consœur,

Egregio/a Collega,  

 

Me alegra comunicarte que los próximos días 19, 20 y 21 de abril, nuestro Colegio organiza la X edición de los "ENCUENTROS EN MADRID", en los que, como en otras ediciones, y a través de distintas mesas de trabajo debatiremos cuestiones de actualidad para nuestra profesión, además de contar con la programación de varios actos institucionales y culturales.

Sería para mí un honor contar con tu presencia, así como con la de numerosos Presidentes de Colegios, Consejos Generales, Asociaciones Internacionales y de miembros destacados de la abogacía mundial. Como en años anteriores, esta reunión se celebrará en nuestra sede colegial.

Me complace acompañarte el programa, así como la hoja de inscripción y de reserva de hotel para los Encuentros en Madrid de este año 2018, que recomiendo realices a la mayor brevedad posible ya que coincide con la final de fútbol de la Copa del Rey.

Esperando poder contar contigo en esos señalados días, un abrazo.

I am glad to inform you that on 19-21 April, our Bar Association will organize the X edition of the "MADRID MEETING", during which, as in previous editions, and through various working groups, we will debate various topical issues for our profession, in addition to the programming of various cultural and institutional activities.

It would be an honour for me to be able to count on your participation, along with presidents of Bar Associations, General Councils, International Associations and leading members of the world's Legal Profession. As in previous years, this meeting will be held in the headquarters of the Madrid Bar Association.

I am pleased to attach the programme, as well as the registration form and hotel booking information for the Madrid Meeting of this year 2018, to which I invite you to proceed at the earliest opportunity as it will coincide with the football final of the Copa del Rey.

I hope that I will have the pleasure to welcome you on those important dates.

Sincerely yours,

 

 

Je suis heureux de vous annoncer que les 19, 20 et 21 avril prochains, notre Barreau organise la Xe édition des « RENCONTRES À MADRID », au cours desquelles, à l'instar des éditions antérieures, et au travers de plusieurs tables rondes, nous débattrons de questions d'actualité pour notre profession, outre la programmation de diverses activités institutionnelles et culturelles.

Ce serait pour moi un honneur de pouvoir compter sur votre participation, ainsi que sur celle de nombreux Bâtonniers, Présidents de Conseils Nationaux, d'Associations Internationales et membres éminents de la Profession d'Avocat mondiale. Comme les années précédentes, cette réunion se tiendra au siège de l'Ordre des Avocats de Madrid.

J'ai le plaisir de vous faire parvenir le programme de l'événement, ainsi que le bulletin d'inscription et de réservation d'hôtel pour les Rencontres à Madrid de cette année 2018, que je vous recommande d'effectuer dans les meilleurs délais car s'y déroulera également la finale de football de la Coupe du Roi.

J'espère pouvoir compter sur votre présence à l'occasion de ces importantes journées et vous prie d'agréer, Cher Confrère, Chère Consœur, l'expression de mes respectueuses et sincères salutations. 

Sono lieto di comunicarLe che i prossimi 19, 20 e 21 aprile, il nostro Ordine organizzerà la Xª edizione degli "INCONTRI DI MADRID", nel corso dei quali, come nelle altre edizioni, si svolgeranno diversi tavoli di lavoro durante i quali verranno dibattute alcune questioni di attualità per la nostra professione, oltre alla programmazione di vari eventi istituzionali e culturali.

Sarebbe per me un onore poter contare sulla Sua partecipazione, oltre a quella di numerosi Presidenti di Ordini Forensi, di Consigli Nazionali, di Associazioni Internazionali, e di molti esponenti dell'Avvocatura a livello mondiale. Come nelle precedenti edizioni, anche quest'incontro si svolgerà presso la nostra sede dell'Ordine di Madrid.

Mi pregio di allegarLe il programma, modulo d'iscrizione e prenotazione dell'hotel degli Incontri di Madrid per quest'anno 2018, che consiglio di realizare al più presto possibile poiché tale data coincide con la finale di calcio della Coppa del Re.

Sperando di poter contare con la Sua partecipazione in questi giorni importanti, Le porgo i miei più cordiali saluti.

 

 

José María Alonso

DECANO/PRESIDENT/BÂTONNIER/PRESIDENTE

ILUSTRE COLEGIO DE ABOGADOS DE MADRID

 

Logo ICAM.tif


Relaciones Internacionales

Serrano, 11 - 28001 Madrid
Tel.: 91 788 93 80 (Ext: 1853) - Fax: 91 575 86 54
internacional@icam.es - www.icam.es

AVISO DE CONFIDENCIALIDAD:
Este mensaje va dirigido de manera exclusiva a su destinatario y puede contener información confidencial cuya divulgación está prohibida por la Ley.
Si ha recibido este mensaje por error, le rogamos nos lo comunique de forma inmediata por esta misma vía y proceda a su eliminación, así como la de cualquier documento adjunto al mismo.

 

 

 


BAROUL ALBA, partener al ASOCIAȚIEI BAROURILOR AMERICANE

Baroul Alba a fost desemnat de către Asociația Barourilor Americane(ABA) ca și barou partener al acestui prestigios organism profesional pentru România.

Desemnarea Baroului Alba ca și partener al ABA reprezintă un mare succes pentru membrii baroului și o recunoaștere la cel mai înalt nivel a rolului pe care Baroul Alba îl are în promovarea și apărarea profesiei de avocat.

În cadrul acestui parteneriat Decanul Baroului Alba, av. Mihai Baco a fost invitat de către Președintele ABA - Secțiunea Drept International  să participe în perioada 17 - 21 Aprilie 2018 la conferința anuală ce se va desfășura la New York.

La acest prestigios eveniment urmează să participe peste 1.000 invitați: avocați, judecători și alți practicieni ai dreptului din peste 50 de țări.

 

Vizualizare invitatie


Vizualizare invitatie romanaModificarile aduse codului fiscal referitoare la profesia de avocat  

- [ vizualizare document ]


     Uniunea Avocaților Europeni a primit Medalia de Onoare din partea Curții Constituționale a Spaniei. Decanul Baroului Alba, prezent la eveniment

 

     Decanul Baroului Alba, Mihai Baco, vicepreședinte al Uniunii Avocaților Europeni (UAE), a fost, vineri, oaspete al președintelui Curții Constituționale a Spaniei, cu ocazia decernării pentru UAE a Medaliei de Onoare, cea mai înaltă distincție regală.

     Avocatul Mihai Baco a participat în calitate de vicepreședinte al Uniunii Avocaților Europeni, alături de o delegație a acestui for.

     Uniunea Avocaților Europeni i-a fost decernată Medalia de Onoare - cea mai înaltă distincție regală.

     Avocatul Mihai Baco a fost ales, la începutul anului 2016, decan al Baroului Alba, mandatul său fiind pe o durată de patru ani.

     De asemenea, av. Mihai Baco a fost ales la sfârșitul anului 2016, în cadrul Adunării Generale a Uniunii Avocaților Europeni, vicepreședinte al acestui for.

Material prelut din ziarul Unirea

 


Delegație de procurori din patru State ale Uniunii Europene și Republica Moldova, în schimb de experiență la autorități judiciare din Alba Iulia

   

     Un grup format din patru procurori din State membre ale Uniunii Europene și doi procurori din Republica Moldova desfășoară, în perioada 30 octombrie - 3 noiembrie 2017, la Alba Iulia, un stagiu de schimb de experiență pentru autoritățile judicare.

 

     Programul se derulează sub egida Rețelei Europene Judiciare de Formare Profesională, în colaborare cu Institutul Național al Magistraturii și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ). Sunt prezenți la Alba Iulia procurorii Kristel Bruyninckx din Belgia, Alberto Saiz Conrado din Spania, Dimiter Halachev din Bulgaria, Frederik Reinders Sascha din Germania, respectiv Adrian Scutaru și Alexandru Zlobin din Republica Moldova. Din partea PÎCCJ este prezent Nicoleta Ștefanov, procuror în cadrul Serviciului de Cooperare Judiciară Internațională, Relații Internaționale și Programe. Agenda de lucru cuprinde vizite la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, Curtea de Apel Alba Iulia, Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, Baroul Alba, Inspectoratul Județean de Poliție Alba, Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu și Parchetul de pe lângă Judecătoria Hunedoara.

     "Programul de schimb de experiență al autorităților judiciare europene este destinat judecătorior și procurorilor din toate Statele membre ale Uniunii Europene, precum și celor din Statele în curs de integrare și permite participanților să se familiarizeze cu sisteme judiciare diferite, în scopul întăririi încrederii reciproce în actele de justiție din spațiul european și a dezvoltării cooperării judiciare internaționale, prin creearea de puncte de legătură între autoritățile judiciare ale Statelor membre", se afirmă într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Programul va continua în perioada 6-10 noiembrie 2017 la București, unde procurorii străini vor avea întâlniri cu repreznetanții conducerii Ministerului Public, vor efectua vizite de lucru la Curtea Constituțională, la Direcția Națională Anticorupție, Institutul Național al Magistraturii, Direcția Generală de Poliție a muncipiului București, precum și la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, SELEC Center - Centrul Sud- Este European pentru Implementarea Legii și SEEPAG - Grupul Consultativ al Procurorilor din Sud-Estul Europei.

     La întâlnirea desfășurată marți la sediul Baroului Alba, procurorii străini s-au arătat interesați, în special, de modul în care se desfășoară procedura de dobândire a licenței de avocat în România. "Suntem al doilea Barou din țară care are onoarea să primească o delegație de procurori străini. Noi, la nivelul Curții de Apel Alba Iulia, am și început un gen de pregătire profesională care este unicat în România. În luna aprilie am organizat o conferință de pregătire profesională în care au fost implicate Baroul Alba, Curtea de Apel și Parchetul de pe lângă Curtea de Apel.
Această colaborare nu face decât să pună în practivă Directiva 16 a Consiliului Consultativ al Judecătorilor Europeni, adoptată anul trecut de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de casație, Consiliul Superior al magistarturii și Uniunea Națională a Barourilor din Români", a spus avocatul Mihai Baco, decanul Baroului Alba.
  Material prelut din ziarul Unirea

 


Baroul Alba a sărbătorit în premieră Ziua Europeană a Avocaților. Aproape 200 de persoane, prezente la eveniment


     Baroul Alba a sărbătorit, vineri, în premieră, Ziua Europeană a Avocaților. Evenimentul s-a organizat sub forma unui simpozion, la unul dintre restaurantele Mercur din Alba Iulia, la care au participat aproape 200 de avocați și magistrați, dar și procurorul general al României, Augustin Lazăr.

   

     Decanul Baroului Alba, avocat Mihai Baco, a declarat că este pentru prima dată când în județ se sărbătorește Ziua Avocaților Europeni.

     Pe lângă avocați din Baroul Alba, la eveniment au participat magistrați de la Curtea de Apel Alba Iulia, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel, dar și decani din mai multe județe ale țării.

     Mihai Baco a declarat că tema principală a fost informatizarea justiției și a tuturor profesiilor juridice.

     La simpozion s-au ținut discursuri despre modalitatea în care transformările digitale pot să consolideze relațiile dintre justițiabil și avocat.

     De asemenea, procurorul general al României, Augustin Lazăr, a subliniat că Justiția română funcționează foarte bine.

     "România are o justiție funcțională și în ciuda unor critici care sunt formulate în spațiul public și care nu trebuie generalizate, Justiția română funcționează ca justiția unui stat european, o justiție eficace", a spus, pentru ziarulunirea.ro, Augustin Lazăr.

     De asemenea, procurorul general a adăugat că Ministerul Public este într-un proces de informatizare cum n-am fost niciodată, dar și de transparentizare a activității, în așa fel încât justițiabilii și avocații să poată obțină datele de care au nevoie și care nu au un caracter confidențial.

     Două avocate stagiare, proaspăt admise în Baroul Alba, David Vasilica și Paula Manciulea, au depus un jurământ de credință.

 

Material prelut din ziarul Unirea

 

 

UNIUNEA NAȚIONALĂ A BAROURILOR DIN ROMÂNIA - COMISIA PERMANENTĂ

DECIZIE nr. 250 - 28 septembrie 2017

            Având în vedere prevederile art. 68 alin. (1) lit. a) și b) din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat,

Ținând cont de prevederile art. 2 și 3 din Hotărârea Consiliului UNBR nr.272 din 26.08.2017,

            Luând în considerare comunicările scrise făcute de barouri în conformitate cu prevederile art. 2 din hotărârea sus-menționată și împrejurarea că unele barouri au planificat analiza prevederilor Hotărârii după expirarea termenului de 30 de zile prevăzut la art. 3 din Hotărâre,

            Pentru respectarea considerentelor Preambulului Hotărârii și a dispozițiilor legale și statutare relative la consacrarea principiului liberei negocieri în stabilirea onorariilor, dar și a prevederilor art. 175, art. 176 alin. (1) lit. d) și art. 178 din Statutul profesiei de avocat,

            În condițiile în care sunt în vigoare prevederile art. 128 alin. (1) din Statutul profesiei de avocat,

            Comisia Permanentă, în ședința din 27 - 28 septembrie 2017,

            Cu unanimitate de voturi,

Vizualizare document


BAROURILE MEMBRE UNBR

Din dispoziția domnului Președinte UNBR av. dr. Gheorghe Florea vă comunicăm atașat (fișiere PDF) Hotărârea Consiliului UNBR nr. 272 din 26 august 2017 prin care se aprobă „Tabloul onorariilor minimale" prevăzut în Anexă, parte integrantă din Hotărâre, cu rugămintea de a se avea în vedere dispozițiile art. 9 alin. (1) din Hotărâre: „Art. 9  - (1) Prezenta Hotărâre se transmite barourilor. Consiliile barourilor vor proceda la afișarea acesteia pe site-ul fiecărui barou și va organiza colectarea și vor transmiterea către UNBR a propunerilor și observațiilor formulate de avocați, pentru ca Grupul de lucru constituit prin Hotărârea Consiliului UNBR nr. 267/17 iunie 2017, în compunerea rezultată după demisia unuia dintre membrii Grupului, să monitorizeze perfecționarea reglementării."
Vizualizare document


UNIUNEA NATIONALA A BAROURILOR DIN ROMANIA

CONSILIUL UNIUNII

 HOTĂRÂREA nr. 268 - 17 iunie 2017

 

   În conformitate cu dispozițiile art. 66 lit. a) și b) din Legea nr. 51/1995 privind organizarea și exercitarea profesiei de avocat, cu modificările și completările ulterioare,

Văzând Decizia Comisiei Permanente nr. 1486/27.10.2007, prin care s-a stabilit că, începând de la data de 1 ianuarie 2007, Codul deontologic al avocaților din Uniunea Europeană adoptat la data de 28.10.1998 şi, ulterior, modificat în Sesiunile plenare ale Consiliului Barourilor Uniunii Europene (CCBE) din 28.11.1998, 6.12.2002 şi 19.05.2006, se aplică în România ca fiind şi Codul deontologic al avocatului român;

În conformitate cu Hotărârea Congresului Avocaților nr. 08/25-26.03.2016 privind elaborarea și adoptarea Codului de conduită profesională, de etică şi deontologie al avocatului român

Având în vedere propunerea înaintată de Grupul de lucru constituit prin Hotărârea Consiliului UNBR  nr. 170/03 septembrie 2016,

            Consiliul Uniunii Naționale a Barourilor din România (în continuare U.N.B.R.), în ședința din 17 iunie 2017,

H O T Ă R Ă Ș T E :

 

            Art. 1 - Se aprobă Codul Deontologic al Avocatului Român, prevăzut în Anexa la prezenta hotărâre.

            Art. 2 - Prezenta hotărâre se comunică membrilor Consiliului UNBR și barourilor și se afișează pe website-ul www.unbr.ro .

        Art. 3 - Barourile vor lua măsurile corespunzătoare pentru aducerea dispozițiilor Codului Deontologic al Avocatului Român la cunoștința avocaților și pentru punerea sa în aplicare.

Vizualizare document


BAROURILE MEMBRE UNBR

Vă transmitem atașat (fișiere PDF) Hotărârea Consiliului UNBR nr. 271 din 26 august 2017 prin care se aprobă Registrele Naționale ale Avocaților Români, prevăzute în Anexa la hotărâre.

Vizualizare document

 


Către, BAROURILE MEMBRE ALE UNBR

Din dispoziția domnului Președinte UNBR av. dr. Gheorghe Florea vă comunicăm atașat (fișiere DOCX și PDF) Hotărârea Consiliului UNBR nr. 272 din 26 august 2017 prin care se aprobă „Tabloul onorariilor minimale" prevăzut în Anexă, parte integrantă din Hotărâre, cu rugămintea de a se avea în vedere dispozițiile art. 9 alin. (1) din Hotărâre: „Art. 9  - (1) Prezenta Hotărâre se transmite barourilor. Consiliile barourilor vor proceda la afișarea acesteia pe site-ul fiecărui barou și va organiza colectarea și vor transmiterea către UNBR a propunerilor și observațiilor formulate de avocați, pentru ca Grupul de lucru constituit prin Hotărârea Consiliului UNBR nr. 267/17 iunie 2017, în compunerea rezultată după demisia unuia dintre membrii Grupului, să monitorizeze perfecționarea reglementării."

Vizualizare document

 


11 avocaţi din Alba, la al 31-lea Congres al Uniunii Avocaţilor Europeni

 

O delegaţie de 11 avocaţi din cadrul Baroului Alba au participat în această săptămână la al 31-lea Congres al Avocaţilor Europeni, ce s-a desfăşurat la Roma, în Italia.

Delegaţia din Alba care a participat la congres a fost formată din av. Mihai Baco, av. Cosmin Bercu, av. Laura Bercu, av. Dana Serghie, av. Şuteu Codruţa, av. Bogdan Tomuleţiu, av.Iulia Giurgiu, av. Avram Ileana, av.Crişan Mircea, av. Popa Carmen şi av. Varmaga Mirona.

 

     

La finalul anului 2016, Decanul Baroului Alba, Mihai Baco, a fost ales vicepreşedinte al Uniunii Avocaţilor Europeni.

Amintim, de asemenea, că în perioada 24-26 iunie 2016, la Alba Iulia s-a organizat a XXX-a ediţie a Congresului General al Uniunii Avocaţilor Europeni.

La manifestare au participat personalităţi de prestigiu ale sistemului european, între care preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii,  jud. Mircea Aron, procurorul general al României, Augustin Lazăr sau preşedintele UNBR, Gheorghe Florea.

 
articol preluat din ziarul Unirea

UNIUNEA NATIONALA A BAROURILOR DIN ROMANIA

CONSILIUL UNIUNII

 

HOTĂRÂREA nr. 211

18 februarie 2017

 În baza dispozițiilor art. 2 alin. (1) din Legea nr. 51/1995 privind organizarea și exercitarea profesiei de avocat, cu modificările și completările ulterioare și ale art. 3 alin. (1) din Statutul profesiei de avocat, adoptat prin Hotărârea Consiliului Uniunii Naționale a Barourilor din România (în continuare, UNBR) nr. 64/2011, cu modificările și completările ulterioare,

Ținând cont de dispozițiile art. 28 alin. (8) din Hotărârea Consiliului UNBR nr. 5/2011 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcționare a Uniunii Naționale a Barourilor din România și de desfășurare a ședințelor Consiliului UNBR,

Având în vedere dezbaterile din ședința Consiliului UNBR din 12.12.2016, în urma cărora a fost aprobat Proiectul celebrării Marii Uniri din 1918 și a editării volumului „Contribuția avocaților la realizarea Marii Uniri",

            Consiliul Uniunii Naționale a Barourilor din România, în ședința din 18.02.2017,

H O T Ă R Ă Ș T E :

  Art. 1 - (1) Se înființează un grup de lucru în cadrul UNBR, având ca sarcină coordonarea acțiunilor UNBR ce vor fi organizate pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri din 1918, coordonat de către domnul avocat Mihai Baco, decanul Baroului Alba, având următoarea componență:

-         av. Cristian Alunaru, decanul Baroului Arad;

-         av. Gheorghe Ciulei, decanul Baroului Caraș-Severin;

-         av. Mirel Ionescu, consilier UNBR, Baroul Cluj;

-         av. Ioan Rus, consilier UNBR, Baroul Alba;

-         av. Sorin Rusu, decanul Baroului Suceava);

-         av. Dan Mihai Șuta, decanul Baroului Satu Mare.

 

 Art. 2  - (1) Grupul de lucru va avea în vedere faptul că Proiectul este inclus în Planul Prefecturii Alba și în Programul Departamentului Centenar din cadrul Guvernului României, cu sprijinul Ministerului Culturii și faptul că se vor organiza evenimente specifice în municipiile Alba-Iulia, Arad, Blaj, Suceava.

(2) Grupul de lucru va face propuneri concrete privind organizarea de evenimente, inclusiv în alte orașe, se va ocupa de organizarea efectivă a acestora și va transmite un raport de activitate la fiecare ședință a Consiliului UNBR.

 

Art. 3 - Bugetul necesar pentru desfășurarea activității grupului de lucru și remunerarea membrilor va fi aprobat ulterior. 

 

Art. 4 - Prezenta decizie se comunică membrilor Consiliului UNBR și se publică pe pagina web a UNBR (www.unbr.ro).

 

C O N S I L I U L     U. N. B. R.


"  Într-o societate intemaiată pe valorile democraţiei şi ale statului de drept, avocatul are un rol esenţial. Avocatul este indispensabil justiţiei şi justitibililor şi are sarcina de a apăra drepturile şi interesele acestora.

El este deopotrivă sfătuitorul şi apărătorul clientului său. "

            STATUTUL PROFESIEI DE AVOCAT
ART.7 Alin 1


 

"  În exercitatarea profesiei, avocatul nu poate fi supus nici unei restricţii, presiuni, constrângeri sau intimidări din partea autorităţilor sau instituţiilor publice ori a altor persoane fizice sau persoane juridice. Libertatea şi independenţa avocatului sunt garantate de lege "

STATUTUL PROFESIEI DE AVOCAT
ART.7 Alin 3

 


 

"  Orice persoană are dreptul să îşi aleagă liber avocatul.

În exercitarea profesiei, avocatul este independent şi se supune numai legii, statutului profesiei şi codului deontologic "

Legea nr 51/1995

Art 2


 

"  Avocatul îşi sfătuieşte şi îşi apără clientul cu promtitudine, în mod conştiincios şi cu diligentă. El îşi asumă personal răspunderea pentru misiunea care i-a fost încredinţată şi informează pe client cu privire la evoluţia cauzei. "

CODUL DEONTOLOGIC AL AVOCAŢILOR
DIN UNIUNEA EUROPEANĂ

Art 3.1.2

 


 

"  Confraternitatea impune ca relaţiile dintre avocaţi să fie bazate pe încredere, spre interesul clientului şi pentru a evita procesele inutile, cât şi orice comportament susceptibil să împieteze asupra reputaţiei profesiei. "

 

CODUL DEONTOLOGIC AL AVOCAŢILOR
DIN UNIUNEA EUROPEANĂ

Art 5.1.1


 

"  Avocaţii trebuie să menţină şi să dezvolte cunoştiinţele şi competenţele lor profesionale, dată fiint dimensiunea europeană a profesiei lor. "

CODUL DEONTOLOGIC AL AVOCAŢILOR
DIN UNIUNEA EUROPEANĂ

Art 5.8


 

" Scopul exercitārii profesiei de avocat îl constituie promovarea şi apārarea drepturilor, libertāţilor şi intereselor legitime ale persoanelor fizice şi persoanelor juridice, de drept public şi de drept privat.
În exercitarea dreptului la apārare recunoscut şi garantat de Constituţie, de lege, de parchete şi de tratate la căre România este parte, avocatul are dreptul şi obligaţia, de a stārui prin toate mijloacele legale, pentru realizarea liberului acces la justiţie, pentru un proces echitabil şi soluţionat într-un termen rezonabil, indiferet de natura cauzei sau de calitatea pārţilor. "

STATUTUL PROFESIEI DE AVOCAT
ART.2 M.Of.Nr.43/13.01.2005

 

 

Serviciul de asistenţă judiciară de la nivelul Baroului Alba
Hotărâri
Serviciul de asistenţă judiciară Alba Iulia
Serviciul de asistenţă judiciară Aiud
Serviciul de asistenţă judiciară Blaj
Serviciul de asistenţă judiciară Câmpeni
Serviciul de asistenţă judiciară Sebeş
Stiri
Anunţuri
Centrul Teritorial Cluj al INPPA anunta organizarea cursului cu t ...
Centrul Teritorial Cluj al INPPA anunta organizarea cursului cu tema

"Training de oratorie. Sfaturi practice pentr ...
Publicat:2018-12-11
Vă transmitem atașat APELUL adoptat de Comisia Permanentă la 6 ...
Vă transmitem atașat APELUL adoptat de Comisia Permanentă la 6 octombrie 2018, cu majoritate de voturi, adresat de ...
Publicat:2018-11-01
Ziua Europeana a Avocatilor 2018 ...
U.N.B.R.

Data: 11.09.2018

Către,- MEMBRII CONSILIULUI UNBR- BARO ...
Publicat:2018-10-01
Stiri
Arhivă
Baroul Alba, adresa str. Teilor, nr. 15,
Alba Iulia, Judetul Alba, cod fiscal 4331589
E-mail: office@barou-alba.ro